Με  λύπη  διαπιστώνουμε  ότι  τις  τελευταίες  ημέρες  το  Οικονομικό  Πανεπιστήμιο  Αθηνών έχει αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερα αρνητικών αναφορών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, για λόγους που δεν σχετίζονται με το ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό,ερευνητικό  και  κοινωνικό  του  έργο,  δημιουργώντας  τη  λανθασμένη  εντύπωση  ότι  το Ίδρυμα δεν λειτουργεί με γνώμονα τη νομιμότητα και τους θεσμούς.

Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, σεβόμαστε τη λειτουργία της δικαιοσύνης και των ελεγκτικών οργάνων εντός και εκτός του Ιδρύματος, που ήδη διερευνούν όλες τις υποβληθείσες  καταγγελίες,  στα  πλαίσια  του  κράτους  δικαίου.  Παράλληλα,  όμως,  δεν μπορούμε  παρά  να  καταδικάσουμε  κάθε  είδους  αστήριχτες  και  ατέρμονες  κατηγορίες αναφορικά  με  το  ήθος  και  τη  λειτουργία  του  Ιδρύματος  με  στόχο  τη  δημιουργία εντυπώσεων, αμαυρώνοντας την εικόνα του και απαξιώνοντας την ιστορία και το έργο του.

Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του Ιδρύματος ή φραστικές επιθέσεις και πιέσεις σε συναδέλφους κατά τη διάρκεια μαθημάτων ή στα γραφεία τους. Η ασφάλεια και  η  ακαδημαϊκή  ελευθερία  όλων  των  μελών  της  ακαδημαϊκής  κοινότητας  εντός  του πανεπιστημίου είναι αδιαπραγμάτευτα.

Τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΟΠΑ που υπογράφουν

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.